Menopausa

Ens passem més de 30 anys de la nostra vida menstruant. Sense adonar-nos-en, la regla cada vegada és més irregular i s’acaba retirant del tot. Això sembla fantàstic, i potser en alguns moments ho havíem desitjat. Però quan arriba, sovint tenim una barreja de sentiments, i algunes pors i dubtes sobre les alteracions al nostre cos.

Ens han fet creure que la menopausa és un “problema” i una evidència que ens hem fet grans. Però és tan sols una fase més; una fase (curta o llarga, depèn de cada cas) durant la qual el nostre cos finalitza l’etapa fèrtil. Continuem sent nosaltres mateixes. 

Amb la menopausa les nostres hormones s’han de reubicar. Som una olla a pressió de canvis físics i canvis emocionals.

Poden aparèixer els famosos fogots o acaloraments sobtats, augment de pes, pèrdua de desig sexual, alteracions de la son, major irritabilitat o, fins i tot, ansietat, entre d’altres. Una festassa! Per sort, no tothom té aquests símptomes, i encara menys tots alhora.

Una bona alimentació i un estil de vida actiu i saludable poden ajudar-nos a viure bé la menopausa. I si cal, actuar i demanar ajuda. Parlem de la menopausa (parlem-ne molt!) per naturalitzar-la, per aprendre’n i per guanyar benestar. 

Les calces menstruals poden ser molt pràctiques durant la premenopausa, quan la regla es desajusta i no saps mai quan vindrà. També durant la menopausa, si tenim pèrdues d’orina lleus. Les Cocoro substitueixen les compreses de manera saludable i sostenible.

Canviar les regles també vol dir canviar les darreres regles.

Volem abraçar la menopausa: no ha de ser una enemiga ni un combat contra el nostre cos, sinó una part més de nosaltres mateixes. Hi esteu d’acord?

Quina de les Cocoro preferiu per aquesta etapa?