Sagnat lliure

Saps què és el sagnat lliure (o free bleeding)? Podries pensar que és ignorar la regla, deixar-la anar sense cap mena de filtre, producte, ni preocupació per tacar. Però no va ben bé per aquí: és una tècnica de màxima consciència corporal que permet escollir el moment de sagnar. Pot ser que et sembli una experiència d’un altre planeta, però qui ho practica parla d’un abans i un després.

Iniciar-se en el sagnat lliure requereix pràctica, paciència i observació. També et pot ajudar l’assessorament d’especialistes en sòl pèlvic. O parlar-ne amb amigues, i buscar i contrastar referents al teu entorn.

La idea és parar atenció al teu cos per a identificar les contraccions de l’úter: arribaràs a poder-les anticipar per a retenir o deixar anar la regla quan tu ho triïs, de manera completament conscient. 

Contenir i desprendre la regla voluntàriament és una capacitat que sovint ni sabíem que existia. Com quan de petites aprenem a controlar les ganes d’orinar.

El nostre cos és meravellós! I el més meravellós és poder tenir opcions i fer el que millor ens faci sentir.

La por de tacar ens persegueix a totes hores i a tot arreu. I és normal. Però creiem que ha arribat el moment de reconciliar-nos amb la nostra sang i amb el nostre cos. De viure les possibles taques amb menys pressió.

Les Cocoro són unes bones aliades al sagnat lliure: tant al principi, quan per incertesa i poca experiència hi poden haver fugues que encara no controlem; com quan ja ho domines més però, per situacions concretes, necessites una protecció.

I tu, practiques el sagnat lliure? Amb quina Cocoro ho provaries?