Feminisme

Feminisme és teoria i és acció. I és des de l’acció que a Cocoro vivim el feminisme, un dels nostres 3 eixos principals.

La situació d’inferioritat de la dona en diferents àmbits és injusta i intolerable. Creiem que és indispensable i urgent que tots plegats unim esforços i assumim com a objectiu global visibilitzar i lluitar contra discriminacions socials, polítiques econòmiques i jurídiques que afecten tant la dona com altres col·lectius.

Cocoro va néixer sota els ideals de feminisme i en especial de l’ecofeminisme, que vetlla pel respecte a la natura i per la igualtat i la cura de tots els éssers vius. Aquests ideals es plasmen en un producte revolucionari i sostenible: les calcetes menstruals.

Tots els cossos són bonics i mereixen reconeixement i cura. Per això tenim una gran varietat de dissenys Cocoro i fins a un total de 8 talles. Procurem treballar amb diverses models, i les fotos mostren persones reals: ni retoquem, ni ressaltem, ni amaguem res.

Ens agrada que tothom se senti a gust tal com és. I per sentir-nos còmodes i segures amb el nostre cos, n’hem de poder parlar. Sense manies.

A Cocoro contribuïm a acabar amb la desinformació sobre la menstruació que s’ha anat perpetuant generació rere generació. Parlem de la regla, de la primera i de l’última, i del que ens passa abans, durant i després. 

I no tot és menstruar: parlem també del fluix vaginal i les lleus pèrdues d’orina. Parlem del cos, i parlem del benestar.

Tenim clar que les persones de l’empresa hem de poder treballar en un entorn professional, curós i amable. Amb conciliació familiar, fomentant el diàleg i la cooperació en base a la llibertat d’acció i d’expressió.

Entenem el femimisme des de l’aliança. Per això, col·laborem amb Fundacions i Associacions que treballen per a millorar la situació de dones d’aquí i d’arreu. 

  • La Fundació Ared de Barcelona, que treballa per a la integració socio-laboral de persones en risc d’exclusió, majoritàriament dones procedents de centres penitenciaris i de serveis socials.
  • La Fundació Guné de Barcelona, entitat de cooperació internacional que treballa en la lluita contra la pobresa menstrual
  • Gala Endodance, que recapta fons per a la investigació de l’endometriosi, una malaltia crònica que afecta el 15% de les dones, que no té cura ni tractament específic i que triga una mitjana de 9 anys en diagnosticar-se.

Lectures recomanades:

“Archivos cósmicos”, de Flavita Banana
“Una nueva manera de menstruar”
, d’Anna Salvia
“Lola Vendetta y los hombres”
, de Raquel Riba Rossy
“Testosterona rex: Mitos sobre sexo, ciencia y sociedad”
, de Cordelia Fine
“Tsunami”
, de Marta Sanz
Curs de feminisme per microones”
, de Natza Farré i Maduell
“La doble jornada”
, d’Arlie Russell Hochschild
“Sempre han parlat de nosaltres”
, de Najat El Hachmi
“Teoría King Kong”
, de Virginie Despentes