¿Qué es el suelo pélvico? Cocoro es tu marca de ropa interior menstrual

Pèrdues d’orina i sòl pelvià

Sabies que la incontinència urinària afecta 400 milions de persones a tot el món i, només a Espanya, hi ha 6,5 milions de persones amb aquesta patologia? Sabies que les petites pèrdues d’orina no són normals, per molt petites i esporàdiques que siguin?

La incontinència urinària no és normal. Afecta a la qualitat de vida de les persones, tant a nivell físic, emocional com social. Afortunadament, en molts casos la incontinència es pot tractar.

Hi ha diferents tipus d’incontinències urinàries, però la més coneguda sol ser la incontinència d’esforç.

Per un estornut, per tos, per un salt, per una carrera, per aixecar pes… La incontinència per esforç succeeix quan el sòl pelvià o pèlvic no pot suportar la pressió i s’escapa orina.

El sòl pelvià juga un paper clau: el seu estat, la seva força, el seu to o com treballi amb les estructures veïnes són factors fonamentals per a la salut del nostre periné i per tal que pugui o no suportar aquests esforços i contenir l’orina.

El sòl pelvià és el conjunt de músculs i lligaments que entapissen la pelvis per la seva part interior.

Entre les funcions del sòl pelvià estan: la continència (contenir l’orina, els gasos i la femta), la sustentació (mantenir als òrgans pèlvics al seu lloc: bufeta, úter i recte), la reproductiva (fent de canal de part), la sexual i la d’estabilització lumbo-pèlvica.

El treball del nostre sòl pelvià en la incontinència urinària, juntament amb la sincronització de les estructures veïnes i hàbits saludables, ens ajudaran a millorar, fins i tot erradicar, aquelles fuites d’orina.

El professional capacitat per a una avaluació correcta és el fisioterapeuta especialitzat en sòl pelvià. Una valoració i posterior tractament afavoriran una millora considerable en la qualitat de vida. I, durant el tractament amb el fisioterapeuta, les calces absorbents Cocoro poden ser de gran ajuda.

No et deixis per a més tard!

Article escrit per: Carolina Valencia Trigo, fisioterapeuta especialitzada en sòl pelvià i directora de Suelo Pélvico en Movimiento.

Deixa un comentari

icon-angle icon-bars icon-times