Sostenibilitat

La sostenibilitat és un dels 3 eixos centrals de Cocoro.

Volem ser un empresa sostenible, ja hem avançat molt i alhora queda també molt per recórrer.

Aprenem i evolucionem constantment, i treballem per aconseguir els Objectius del Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides per a l’any 2030 (1). Amb totes les nostres accions volem tenir un impacte positiu en les persones, l’economia i el medi ambient.

Sempre diem que feminisme és teoria i acció. La sostenibilitat també.

  • Apostem per la producció local: dissenyem les Cocoro a Barcelona i les fabriquem artesanalment i èticament a diferents tallers ubicats a la ciutat i a la zona del Maresme. Col·laborem amb proveïdors i distribuïdors locals, contribuint a l’activació del petit comerç del país i reduint les emissions de CO2 del transport.
  • Tenim cura de l’elecció dels teixits: utilitzem materials amb els certificats OEKO-TEX100 i Bluesign. A més a més, estem prioritzant l’ús de cotó orgànic i introduint materials reciclats.
  • Optimitzem l’empaquetat: produït a Barcelona i fet amb paper Kraft FSC certificat, l’empaquetat de Cocoro té diferents mides, evitant un excés de paquets individuals.
  • Vetllem per un sistema de producció respectuós i eficaç: tallem el teixit de manera que es pugui generar el mínim de mermes possible, i impulsem projectes de reutilització de les mermes per evitar llençar teixit. Produïm des de l’ètica social, i comptem amb el segell de producte VEGÀ.
  • Facilitem un consum responsable i sostenible, seguint la filosofia Zero Waste: es calcula que l’ús de compreses i tampons en la vida d’una persona que menstrua genera fins a 180 kg de residus no-reciclables(2). Gràcies a les calces menstruals Cocoro venudes l’any 2020 es van evitar 29,5 tones de residus.
  • Fem aliances amb associacions, fundacions i organismes per a realitzar projectes que millorin la vida de persones i col·lectius particularment vulnerables. Fem donacions i col·laboracions amb projectes socials, com la reducció de l’abandonament escolar (amb la Fundació Guné), el dret a l’asil (amb CEAR – “Comisión Española de Ayuda al Refugiado”), o el dret a la higiene menstrual (amb la Fundació Social del Raval). També col·laborem amb “Rezero – Fundació Prevenció Residus i Consum Responsable” cap a un model de consum responsable residu zero.
  • Oferim un complet informe de sostenibilitat per peça: col·laborem amb BCOME, una plataforma mitjançant la qual tracem i avaluem els impactes mediambientals i socials de cada peça, posant-los a disposició de les clientes. Entre d’altres, donem a conèixer dades com els litres d’aigua consumits, els residus consumits, les persones que han fet possible la peça, els km estimats, etc. Estem implementant progressivament aquesta informació avançant en el nostre compromís sostenible.
  • Reduïm significativament la nostra petjada de carboni al medi ambient: segons l’anàlisi del cicle de vida que hem realitzat recentment a través de l’empresa externa Inèdit sabem que, per exemple en el cas de la nostra col·lecció MESH, la petjada de carboni de les calces Cocoro és 19 vegades menor que una compresa i 12 vegades menor que un tampó.
Les calces Cocoro són una alternativa sostenible per a reduir els residus i l’escalfament global.

A més, som part del moviment Fashion Revolution – Who made my clothes?, una iniciativa global sense ànim de lucre que uneix centenars d’equips de professionals de la indústria de la moda. El moviment reivindica una major transparència i sostenibilitat en tota la cadena de producció i subministrament, des de la ideació i fabricació fins que el producte arriba a les mans dels consumidors.

Les calcetes menstruals Cocoro, d’alta qualitat i reutilitzables, estan dissenyades tant per a tenir cura dels nostres cossos com del nostre planeta. Amb una vida útil de dos anys aproximadament com a calça absorbent, cada Cocoro es pot utilitzar com a calça convencional durant molts més anys.

Hem pogut veure com la sostenibilitat de les Cocoro respon a una necessitat real que compartim amb moltes persones. I això ens reconforta i ens anima a continuar la nostra tasca.

Les Cocoro també són innovació i feminisme. Sabeu per què?

Fonts: (1) Abordem, en concret, els objectius 12 (Producció i Consum responsables), 5 (Igualtat de gènere), 13 (Acció pel Clima), 10 (Reducció de les desigualtats) i 17 (Aliances per a aconseguir els objectius). Consulta aquí més informació (2) Report by ReZero, Zero Waste Europe, ReLoop and Break Free From Plastic. “The environmental & economic costs of single-use menstrual products, baby nappies & wet wipes”.