La consciència sostenible comença (per fi) a estar més generalitzada. Hem après a reciclar correctament les nostres deixalles, tornar al vidre sense tant de plàstic, après a racionalitzar la climatització de les nostres llars. N’hem après molt.
Ara és el torn dels productes per a la menstruació. Només a Europa, l’ús de compreses i tampons genera fins a 590.000 tones de residus no-reciclables cada any.
La sostenibilitat no pot ser una etiqueta de moda passatgera. Cal que evolucioni cap a un compromís 360º: cap a una sostenibilitat social, una sostenibilitat econòmica i una sostenibilitat ambiental. És urgent i necessari que el canvi de mentalitat a favor d’uns hàbits de vida més sostenibles es consolidi, per part d’empreses i de particulars, també a la tan estereotipada salut íntima.
A Cocoro tenim un compromís indiscutible de producció ètica, artesanal i local. Dissenyem i confeccionem tots els productes a Barcelona i rodalies.
Contribuïm a dinamitzar l’economia local, i a respectar i defensar les condicions laborals de les treballadores i treballadors que produeixen aquests productes.
Apostem per teixits de proximitat i materials reciclats i reciclables més respectuosos tant amb el planeta com amb el cos. Teixits més transpirables, més duradors, menys agressius o invasors amb la pell i les mucoses.
Les generacions més joves estan acostumades a provar diferents productes per a la menstruació. Però són moltes les persones que han hagut de fer un canvi molt més progressiu cap a una menstruació sostenible.
Un canvi d’hàbits sempre costa: què uso? Com m’organitzo? Què em funcionarà bé a mi? Potser la copa menstrual no et serveix per a cada dia, potser les compreses de tela de vegades se’t mouen, potser necessites combinar les calces menstruals amb algun producte intern els dies de més fluix. Fer el pas no és fàcil però, alhora, és un procés molt enriquidor.
Totes tenim un camí per recórrer cap a un consum responsable i sostenible. Petits gestos, nous hàbits, provar coses noves. I és la suma de petits canvis el que permet grans revolucions.
Quin serà el teu proper canvi?